zoeken

Grafimedia blijft investeren in duurzame inzetbaarheid 

Investeren in duurzame inzetbaarheid hoef je in de grafimediabranche niet alleen te doen. Onder de naam Create your future is via A&O Fonds Grafimediabranche gebruik te maken van de nieuwe MDIEU subsidieregeling (Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid & Eerder Uittreden). Deze regeling loopt tot en met 31 december 2023. Speciale activiteiten en subsidie helpen bedrijven op weg met de aanpak naar duurzaam inzetbare medewerkers. De succesvolle programma's, die zijn uitgevoerd onder de afgesloten Europese subsidieregeling, worden onder MDIEU voortgezet. 

Met vier thema's binnen MDIEU wordt voor de grafimediabranche invulling gegeven aan duurzame inzetbaarheid:

- het bevorderen van gezond, veilig en vitaal werken
- het bevorderen van goed werkgeverschap en opdrachtgeverschap
- het stimuleren van een leven lang ontwikkelen en arbeidsmobiliteit van werkenden
- het bevorderen van bewustwording van eigen regie van werkenden op hun loopbaan

Steeds meer werkgevers en werknemers onderschrijven het belang van duurzame inzetbaarheid. Gemotiveerde en goed presterende vakmensen, die lekker in hun vel zitten, vormen de basis voor gezonde en productieve bedrijven, ook in de grafimediabranche.

Voordeel voor werkgevers én werknemers
Er zijn genoeg redenen om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan. Het kan bijdragen aan een lager ziekteverzuim, een hogere productiviteit, betere inzetbaarheid van medewerkers op de juiste plek en een sterk imago van het bedrijf. Werknemers kunnen hun vakmanschap versterken, langer gezond en vitaal aan het werk blijven en hun werkplezier vergroten.

Wij ondersteunen jou graag
Investeren in duurzame inzetbaarheid loont. Maar hoe pak je dat aan? Hoe zorg je als werkgever ervoor dat werknemers goed, gemotiveerd en gezond kunnen werken, óók als zij ouder worden? En hoe zorg je als werknemer ervoor dat je ook in de toekomst inzetbaar en vitaal blijft.

Dat betekent aandacht voor duurzame inzetbaarheid. A&O Fonds Grafimediabranche ondersteunt werkgevers, werknemers, HR en OR hier graag bij.

Aanbod van Create your future
A&O Fonds Grafimediabranche heeft voor het project Create your future een uniek aanbod aan activiteiten ontwikkeld waar je als grafimediabedrijf gebruik van kunt maken. De subsidie die je als bedrijf ontvangt op deze activiteiten kan voor KVGO bedrijven oplopen tot 65% van de investering. Een aantal activiteiten worden kosteloos aangeboden.

De activiteiten