zoeken

Grafimedia investeert in duurzame inzetbaarheid en toekomstgerichte scholing

Investeren in duurzame inzetbaarheid en opleiden voor de toekomst hoef je in de grafimediabranche niet alleen te doen. Onder de naam Create your future biedt A&O Fonds Grafimediabranche tot en met 24 december 2021 speciale activiteiten en subsidies aan om toekomstgericht scholen te stimuleren en bedrijven op weg te helpen met een aanpak naar duurzaam inzetbare medewerkers. Zo wordt binnen duurzame inzetbaarheid in de grafimediabranche invulling gegeven aan twee grote programma’s van het Europees Sociaal Fonds: toekomstgerichte scholing en duurzame inzetbaarheid op maat. 

Steeds meer werkgevers en werknemers onderschrijven het belang van duurzame inzetbaarheid. Gemotiveerde en goed presterende vakmensen, die lekker in hun vel zitten, vormen de basis voor gezonde en productieve bedrijven, ook in de grafimediabranche.

Voordeel voor werkgevers én werknemers
Er zijn genoeg redenen om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan. Het kan bijdragen aan een lager ziekteverzuim, een hogere productiviteit, betere inzetbaarheid van medewerkers op de juiste plek en een sterk imago van het bedrijf. Werknemers kunnen hun vakmanschap versterken, langer gezond en vitaal aan het werk blijven en hun werkplezier vergroten.

Wij ondersteunen jou graag
Investeren in duurzame inzetbaarheid loont. Maar hoe pak je dat aan? Hoe zorg je als werkgever ervoor dat werknemers goed, gemotiveerd en gezond kunnen werken, óók als zij ouder worden? En hoe zorg je als werknemer ervoor dat je ook in de toekomst inzetbaar en vitaal blijft.

Dat betekent aandacht voor toekomstgericht scholen en duurzame inzetbaarheid. A&O Fonds Grafimediabranche ondersteunt werkgevers, werknemers, HR en OR hier graag bij.

Aanbod van Create your future
A&O Fonds Grafimediabranche heeft voor het project Create your future een uniek aanbod aan activiteiten ontwikkeld waar je als grafimediabedrijf gebruik van kunt maken. De subsidie die je als bedrijf ontvangt op deze activiteiten kan voor KVGO bedrijven oplopen tot 75% van de investering. Een aantal activiteiten worden kosteloos aangeboden.

Wat biedt het project je concreet
Tijdens een online bijeenkomst eind 2020 hebben bedrijven hun ervaringen gedeeld met een gezondheid en vitaliteitstraject. Royal Sens vertelt over de ontwikkeling van medewerkers naar zelfstandig functionerende procesoperators via het project toekomstgericht scholen. En adviseur Fianne gaat in op leidinggeven op afstand, dat aangeboden wordt vanuit het project duurzame inzetbaarheid. Juist nu is het belangrijk dat medewerkers gezond en goed inzetbaar blijven. Bekijk hier voor de powerpoint met de videopresentaties. Welk programma past bij jou?

De activiteiten