zoeken

Eigen regie op je loopbaan

Je tijd tot je pensioen uitzitten. Of werk blijven doen wat je eigenlijk niet meer gelukkig maakt of te zwaar voor je is. Dat is niet goed voor medewerkers zelf én niet goed voor jouw bedrijf. Help je medewerkers daarom om actief na te denken over hun vak en loopbaan. Create Your Future biedt je onderstaande mogelijkheden die de eigen regie van medewerkers stimuleren.

 

Adviesgesprek ‘Persoonlijk ontwikkelplan’

Doelgroep: medewerkers en leidinggevenden

Een persoonlijk ontwikkeladvies geeft medewerkers en leidinggevenden zicht op ontwikkelmogelijkheden binnen en buiten het bedrijf, mogelijke loopbaanstappen en de situatie op de arbeidsmarkt. Het ontwikkeladvies wordt gegeven door deskundige loopbaanadviseurs. Zij kunnen deelnemers ook ondersteunen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of tips geven bij het zoeken en solliciteren naar werk. Afhankelijk van de persoonlijke situatie van de medewerker wordt een inzetbaarheids- of arbeidsmarktscan ingezet. Aan het einde van het traject hebben de deelnemers een persoonlijk ontwikkelplan. Hierin staat kort en bondig een aantal acties beschreven voor de korte of de langere termijn waarmee ze actief aan hun eigen ontwikkeling kunnen werken.

 

Adviesgesprek ‘Financiële toekomst’

Doelgroep: productiemedewerkers

Werken in de grafimediabranche is best zwaar. Daarom zijn er regelingen waarmee oudere medewerkers in jouw bedrijf mogelijk minder kunnen gaan werken of eerder kunnen stoppen. Maar wat zijn die mogelijkheden precies? En wat betekent dat voor hun inkomen en pensioen? Dat ontdekken medewerkers medewerkers in een financieel adviesgesprek dat ze voeren met een deskundig financieel adviseur die de cao-regelingen uit de grafimediabranche goed kent.

 

Maatwerktraject ‘Regie en eigenaarschap’

Doelgroep: medewerkers en leidinggevenden

Als werkgever stimuleer je medewerkers al om te leren en te ontwikkelen. Maar hoe mooi zou het zijn om die volgende stap te zetten? Dit maatwerktraject is er op gericht om medewerkers en leidinggevenden eigenaar te maken van hun eigen loopbaan, waarbij ze regie nemen over hun ontwikkeling als professional. Het traject bestaat uit een intakegesprek, uitzetten van vragenlijsten/scans, loopbaangesprekken met medewerkers en terugkoppelings- en adviesgesprekken. We helpen bovendien om deelnemers bewust te maken hoe belangrijk het is dat ze zelf gaan nadenken over hun loopbaan. Ook is er aandacht voor het stellen van doelen en het in actie komen en vasthouden van eigenaarschap op de lange termijn.

 

Praktische informatie, subsidie en aanmelden

De adviesgesprekken en het maatwerktraject worden afgestemd op de situatie in jouw bedrijf. Ze vinden plaats bij jouw bedrijf en worden geleid door ervaren trainers die de grafimediabranche kennen. Je krijgt tot 75% van de kosten terug via de MDIEU-subsidieregeling. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Tijdens een vrijblijvend gesprek kun je al je vragen stellen of met een adviseur direct de basis leggen voor een traject bij jouw bedrijf.