zoeken

Gezond, veilig en vitaal werken

Gezonde en vitale medewerkers zijn goud waard voor je organisatie. Ze zijn minder vaak ziek, presteren beter en kunnen makkelijker meebewegen met veranderingen. Create your future biedt je onderstaande mogelijkheden om binnen jouw organisatie aan de slag te gaan met gezondheid, vitaliteit en veilig werken.


Workshop ‘Arbeidsomstandigheden’

Doelgroep: productiemedewerkers

Van een hoge werkdruk tot repeterende werkzaamheden en van fysieke belasting tot een werkomgeving met veel lawaai, stof en trillingen; werken in de grafimediabranche is soms best pittig. Wil je als werkgever een stap verder gaan dan de wettelijke verplichtingen en kijken hoe je de arbeidsomstandigheden bij jou op de werkvloer kunt verbeteren? Dan gaat deze workshop je helpen. Daarbij kijken we bijvoorbeeld naar quick wins in jouw bedrijf, best practices van andere grafimediabedrijven en goede ideeën van medewerkers zelf.

Workshop ‘Vitaliteit en gezondheid’

Doelgroep: productiemedewerkers

Hoe kun je beter slapen na een nachtdienst? Wat kun je het beste eten om een energiedip tijdens het werk te voorkomen? Moet je overdag nu wel of niet een dutje doen als je in ploegendiensten werkt? Veel medewerkers in de grafimediabranche hebben vragen over slaap, voeding en beweging. Met workshops help je ze bij de stap naar een gezondere leefstijl, waardoor ze hun werk makkelijker kunnen volhouden. Naast de workshops worden er ook vitaliteitschecks afgenomen. Die geven jouw medewerkers inzicht in hun huidige vitaliteit en laten zien welke stappen ze makkelijk zelf kunnen zetten.


Maatwerktraject ‘Vitaliteit’

Doelgroep: afhankelijk van doelstelling

Wil je dat vitaliteit echt hoog op de agenda komt te staan binnen jouw organisatie? Dat medewerkers er onderling over praten en elkaar stimuleren om veilig te werken of gezondere leefstijlkeuzes te maken? Samen met jou kijken we wat de aanleiding is om met vitaliteit aan de slag te gaan en welke doelstellingen daarbij passen. Op basis daarvan wordt een vitaliteitstraject op maat voorgesteld. Een maatwerktraject bevat vaak vitaliteitschecks, workshops (bijvoorbeeld over voeding, slapen en bewegen) en individuele coaching voor medewerkers. Ook wordt er vaak na afloop nazorg voor de medewerkers aangeboden in de vorm van individuele begeleiding. Ze worden zo geholpen om bijvoorbeeld veranderingen in leefstijl vol te houden. 


Praktische informatie, subsidie en aanmelden

De workshops en het vitaliteitstraject worden afgestemd op de situatie in jouw bedrijf. Ze vinden plaats bij jouw bedrijf en worden geleid door vitaliteitsdeskundigen die de grafimediabranche kennen. Je krijgt tot 75% van de kosten terug via de MDIEU-subsidieregeling. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Tijdens een vrijblijvend gesprek kun je al je vragen stellen of met een adviseur direct de basis leggen voor een traject bij jouw bedrijf.