zoeken

Goed werkgeverschap en opdrachtgeverschap

Houd je rekening met de behoeften en belangen van jouw medewerkers? Dan krijg je daar veel voor terug. Van een grotere loyaliteit tot een lager ziekteverzuim. En van een hogere productiviteit tot meer werkgeluk. Create your future biedt je onderstaande mogelijkheden om te werken aan goed werkgeverschap en opdrachtgeverschap.

 

Workshop gezonder roosteren en ploegendiensten organiseren

Doelgroep: leidinggevenden, productieplanning, HR

Veel drukkers en nabewerkers ervaren ploegendiensten als zwaar. Zeker als je wat ouder wordt, is het soms uitdagend om fit te blijven en met plezier je werk te doen. Ook kampen medewerkers die in ploegendiensten werken vaker met gezondheidsklachten. Daarom is het slim om aandacht te besteden aan gezond roosteren en medewerkers te helpen bij het omgaan met wisselende werktijden. Daar helpt deze workshop je bij. Er is aandacht voor het voorkomen van gezondheidsrisico’s bij ploegendiensten en de aansluiting van ploegenroosters op de wensen van werknemers en de (flexibiliteit)behoefte van het bedrijf. Welk ritme hanteer je bijvoorbeeld en hoe ga je om met roosterwisselingen? Ook kunnen we samen kijken naar bijvoorbeeld optimale begin- en eindtijden, het organiseren van de overdracht en de rusttijden tijdens ploegendiensten.

Maatwerktraject ‘Leiderschap’

Doelgroep: leidinggevenden op operationeel en tactisch niveau

Als het gaat om het duurzaam inzetbaar houden van medewerkers, hebben leidinggevenden in jouw organisatie een sleutelpositie. Als zij enthousiast zijn over duurzame inzetbaarheid en het juiste gesprek met medewerkers voeren? Dan komt er wat in beweging binnen jouw bedrijf. Dat vraagt wel nieuwe kennis en soms ook vaardigheden van leidinggevenden, zeker als ze nu vooral operationeel leidinggeven. Gezamenlijk kijken we wat de aanleiding is dat leidinggevenden zich verder moeten ontwikkelen op dit vlak en welke doelstellingen daarbij passen. Met dit maatwerktraject krijgen leidinggevenden de bagage die ze nodig hebben om duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie te stimuleren. Een maatwerktraject bevat vaak uit leidinggevendenscans, workshops, leiderschapstrainingen, coaching en advies.


Praktische informatie, subsidie en aanmelden

De workshops en het leiderschapstraject worden afgestemd op de situatie in jouw bedrijf. Ze vinden plaats bij jouw bedrijf en worden geleid door ervaren trainers die de grafimediabranche kennen. Je krijgt tot 75% van de kosten terug via de MDIEU-subsidieregeling. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Tijdens een vrijblijvend gesprek kun je al je vragen stellen of met een adviseur direct de basis leggen voor een traject bij jouw bedrijf.