zoeken

Leven lang ontwikkelen en arbeidsmobiliteit van werkenden

Het is belangrijk dat medewerkers kunnen meebewegen met veranderingen binnen jouw bedrijf en de branche. Medewerkers die zich steeds blijven ontwikkelen zijn bovendien productiever en gelukkiger in hun werk. Create your future biedt je onderstaande mogelijkheden om te stimuleren dat medewerkers zich een leven lang ontwikkelen.


Workshop ‘De leidinggevende als coach’

Doelgroep: Leidinggevenden en praktijkopleiders

Een leercultuur in je organisatie ontstaat niet vanzelf. Als leidinggevende heb je een belangrijke rol in het enthousiasmeren en stimuleren van ontwikkeling bij medewerkers. Maar hoe pak je dat aan? Wat werkt wel en wat niet? En hoe doe je dit op een manier die bij jou past? Dat leer je in deze workshop. Thema’s die daarbij aan bod komen zijn onder meer leiderschapsstijlen, leerstijlen, gespreksvormen en technieken, coachingsvaardigheden, het geven van feedback en reflectie.

 

Workshop ‘Regie over je eigen ontwikkeling’

Doelgroep: Medewerkers

Wil je dat medewerkers in beweging komen? Dan moet je ze vaak een klein beetje helpen. Zeker als het doeners zijn die vaak al jaren geen training of cursus gevolgd hebben. Of medewerkers die in het verleden vooral negatieve leerervaringen hebben opgedaan. Deze workshop helpt je daarbij. Jouw medewerkers ontdekken waarom het belangrijk is dat ze zich blijven ontwikkelen. Ook denken ze na hoe ze zich kunnen ontwikkelen op een manier die bij hen past, zodat leren en ontwikkelen weer leuk wordt. Medewerkers krijgen inzicht op hun eigen ontwikkelmogelijkheden en worden geholpen de eerste stap te zetten om daadwerkelijk met hun eigen ontwikkeling te starten.

 

Programma ‘Taakroulatie en functieverbreding’

Doelgroep: Productiemedewerkers en leidinggevenden

Voor de wendbaarheid van je bedrijf is het prettig als medewerkers breed inzetbaar zijn. En zelf worden ze er vaak ook gelukkiger van. Taakroulatie, taakverrijking en jobcarving maken het werk namelijk afwisselender, uitdagender en fysiek beter vol te houden. In dit programma ontdek je hoe je net als andere grafimediabedrijven de switch maakt van sterk gefragmenteerde en machinegerichte taken naar een geïntegreerd productieproces op basis van teamcompetenties. Daarbij betrekken we natuurlijk de leidinggevenden en teams in jouw organisatie, zodat verandering breed gedragen wordt.


Maatwerktraject ‘Leren en ontwikkelen’

Doelgroep: Directie en leidinggevenden

Welk vakmanschap is er nu en in de toekomst nodig binnen onze organisatie? Wat zijn de behoeften en ontwikkelwensen van onze medewerkers? Hoe kunnen we talent optimaal benutten en de motivatie en betrokkenheid van medewerkers versterken? Dat zijn vragen waarmee we samen aan de slag gaan in dit maatwerktraject. Samen met jou kijken we wat de aanleiding is om meer ruimte te geven aan leren en ontwikkelen binnen de organisatie en welke doelstellingen daarbij passen. Een traject bevat vaak een intakegesprek met medewerkers en leidinggevenden, workshops, tests op het vlak van leer- en verandervermogen en adviezen.  Na afloop heb je als organisatie in beeld hoe medewerkers verder kunnen worden opgeleid en/of hoe ze hun vakmanschap verder kunnen ontwikkelen doordat ze zich in hun functie met de juiste werkzaamheden bezighouden.


Praktische informatie, subsidie en aanmelden

De workshops en het maatwerktraject worden afgestemd op de situatie in jouw bedrijf. Ze vinden plaats bij jouw bedrijf en worden geleid door ervaren trainers die de grafimediabranche kennen. Je krijgt tot 75% van de kosten terug via de MDIEU-subsidieregeling. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Tijdens een vrijblijvend gesprek kun je al je vragen stellen of met een adviseur direct de basis leggen voor een traject bij jouw bedrijf.