zoeken

Leven lang ontwikkelen en arbeidsmobiliteit van werkenden

Het is belangrijk dat medewerkers kunnen meebewegen met veranderingen binnen jouw bedrijf en de branche. Medewerkers die zich steeds blijven ontwikkelen zijn bovendien productiever en gelukkiger in hun werk. Create your future biedt je onderstaande mogelijkheden om te stimuleren dat medewerkers zich een leven lang ontwikkelen.


Workshop ‘De leidinggevende als coach’

Doelgroep: Leidinggevenden en praktijkopleiders

Een leercultuur in je organisatie ontstaat niet vanzelf. Als leidinggevende heb je een belangrijke rol in het enthousiasmeren en stimuleren van ontwikkeling bij medewerkers. Maar hoe pak je dat aan? Wat werkt wel en wat niet? En hoe doe je dit op een manier die bij jou past? Dat leer je in deze workshop. Thema’s die daarbij aan bod komen zijn onder meer leiderschapsstijlen, leerstijlen, gespreksvormen en technieken, coachingsvaardigheden, het geven van feedback en reflectie.

 

Workshop ‘Leren leren’

Doelgroep: medewerkers

Wil je dat medewerkers enthousiast worden over leren? Dan moet je ze vaak een klein beetje helpen. Zeker als het doeners zijn die vaak al jaren geen training of cursus gevolgd hebben. Of medewerkers die in het verleden vooral negatieve leerervaringen hebben opgedaan. Deze workshop helpt je daarbij. Jouw medewerkers ontdekken waarom het belangrijk is dat ze zich blijven ontwikkelen. Ook denken ze na hoe ze zich kunnen ontwikkelen op een manier die bij hen past, zodat leren leuk wordt. In de workshop komt onder meer aan bod welke leerstijlen er zijn. Medewerkers denken na over hun eigen leermogelijkheden en krijgen tips om de eerste stap te zetten om daadwerkelijk te gaan leren.

 

Programma ‘Taakroulatie en functieverbreding’

Doelgroep: productiemedewerkers en leidinggevenden

Voor de wendbaarheid van je bedrijf is het prettig als medewerkers breed inzetbaar zijn. En zelf worden ze er vaak ook gelukkiger van. Taakroulatie, taakverrijking en jobcarving maken het werk namelijk afwisselender, uitdagender en fysiek beter vol te houden. In dit programma ontdek je hoe je net als andere grafimediabedrijven de switch maakt van sterk gefragmenteerde en machinegerichte taken naar een geïntegreerd productieproces op basis van teamcompetenties. Daarbij betrekken we natuurlijk de leidinggevenden en teams in jouw organisatie, zodat verandering breed gedragen wordt.


Maatwerktraject ‘Leren en ontwikkelen’

Doelgroep: voor iedereen

Welk vakmanschap is er nu en in de toekomst nodig binnen onze organisatie? Wat zijn de behoeften en ontwikkelwensen van onze medewerkers? Hoe kunnen we talent optimaal benutten? En de motivatie en betrokkenheid van medewerkers versterken? Dat zijn vragen waarmee we samen aan de slag gaan in dit maatwerktraject. Het traject bestaat uit een intakegesprek, workshops, een competentiescan en toekomstgericht ontwikkeladvies. Na afloop heb je niet alleen als organisatie een stap gezet op het gebied van leren en ontwikkelen. Ook jouw medewerkers zijn zich straks bewust van het belang om zich steeds te ontwikkelen en worden uitgedaagd om na te denken over hun loopbaan en toekomst.


Praktische informatie, subsidie en aanmelden

De workshops en het maatwerktraject worden afgestemd op de situatie in jouw bedrijf. Ze vinden plaats bij jouw bedrijf en worden geleid door ervaren trainers die de grafimediabranche kennen. Je krijgt tot 75% van de kosten terug via de MDIEU-subsidieregeling. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Tijdens een vrijblijvend gesprek kun je al je vragen stellen of met een adviseur direct de basis leggen voor een traject bij jouw bedrijf.