ga jij het maken in de grafimedia. Zoek een baan op Logo indruk
zoeken

Grafimedia in cijfers 2016 beschikbaar

2016 is uitgeroepen tot het jaar waarin de economische crisis achter ons wordt gelaten en de economie en werkgelegenheid weer groeien. Gaat dit ook op voor de grafimedia branche? De nieuwe uitgave Grafimedia in cijfers 2016 van het A&O Fonds Grafimediabranche geeft inzicht en levert een bron van informatie voor onze branche.

Met de economie in heel Nederland gaat het op dit moment goed. Voor de grafimediabranche is dit echter niet het geval. Daarvoor blijven de omzet en de werkgelegenheid te sterk teruglopen. Onderzoeker Jos Teunen ziet wel het aantal faillissementen verder afnemen en de export van grafische producten, die in Nederland zijn geproduceerd, doen het een stuk beter.

Bij de import en export van grafische producten zijn voor het eerst de exportaantallen gesplitst in export van in Nederland geproduceerde goederen en transitogoederen. Deze laatste categorie is namelijk niet in Nederland geproduceerd, maar wordt via Nederland door getransporteerd naar andere Europese landen. In 2015 bestond een kwart van alle grafische export uit deze transitohandel.

Nieuw in deze uitgave is een gedetailleerde tabel van mbo-beroepsopleidingen in alle media - en sign opleidingen in Nederland.

Deze uitgave is verspreid onder de KVGO leden. Geïnteresseerd in een gedrukte versie? Mail uw naam en adres naar communicatie@goc.nl. De digitale versie is hier te downloaden.  

 

Naar het overzicht

Het A&O Fonds Grafimediabranche 

heeft een brede doelstelling voor de aangesloten leden. De doelstelling bestaat uit:

• het verrichten van activiteiten op het gebied van onderwijs en ontwikkeling voor (potentiële) werknemers inde grafische sector

• het verrichten van activiteiten op het gebied van de arbeidsmarkt in de grafische sector waaronder begrepen het stimuleren van het aanbod van werknemers in de grafische sector.

• het mede-financieren van nationale en internationale subsidiabele activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt bevorderende activiteiten