zoeken

Laat het geld niet liggen!

Nieuwe koers? Investeren in opleiden en ontwikkelen van medewerkers? Juist nu is het noodzakelijk om mee te gaan met de ontwikkelingen in de grafimediabranche. Het sectorplan Grafimedia 2016 -2017 biedt volop mogelijkheden om voordelig te investeren. Maar wees er wel snel bij, want een deel van de regelingen eindigt per 31-12-2016!


Subsidie op opleidingen tot 31-12-2016

Opleidingen, gericht op de ontwikkeling van de medewerkers, komen in aanmerking voor subsidie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan opleidingen druktechnieken, nabewerkingstechnieken en procesoperator. Maar ook opleidingen vormgeven en webdesign, of sales en productiemanagement zijn subsidiabel. Opleidingen waarbij ruime aandacht is voor kwaliteitsmanagement, onderhoudstechniek en lean management.

Dankzij het sectorplan kunnen leden van KVGO, ZSO en VRN, die bijdragen aan het A&O Fonds Grafimediabranche, 40% van de scholingskosten retour ontvangen. Bedrijven die niet bijdragen kunnen tot 30% van de scholingskosten retour ontvangen.

 

Kortingsregeling printmedia opleidingen verlengd tot 31-12-2017

De kortingsregeling printmedia opleidingen is verlengd tot 31-12-2017. Bedrijven die bijdragen aan het A&O Fonds Grafimediabranche kunnen ook gebruik maken van deze kortingsregeling van 25%. De totale korting op opleidingen kan daarom oplopen tot wel 65%, mits u er snel bij bent!


Korting op van-werk-naar-werk begeleiding 

Soms zijn ontslagen onvermijdelijk. Als werkgever heeft u dan de belangrijke zorg om uw medewerkers snel en goed ergens anders aan het werk te helpen.  

Tot 31-12-2017 korting op van-werk-naar-werk begeleiding

Een volledig begeleidingstraject van de eerste voorlichting tot en met de volledige begeleiding komt in aanmerking voor korting vanuit het sectorplan. De begeleidingstrajecten die door de preferred suppliers aangeboden worden, vinden plaats in de regio en zijn volledig afgestemd op de behoeften van de betreffende medewerker. Voor bedrijven die bijdragen aan het garantiefonds bedraagt de korting 40%. Bedrijven die niet bijdragen kunnen tot 30% korting krijgen.

Deze korting komt bovenop de tijdelijke kortingsregeling van het A&O fonds Grafimediabranche waarmee in geval van reorganisatie 25% extra korting gegeven kan worden. De totale korting kan oplopen tot 65%!

Scholingsnoodzaak

Tijdens het begeleidingstraject wordt duidelijk of scholing noodzakelijk is om de overstap te kunnen maken naar nieuw werk. In dat geval kan er binnen het sectorplan een tegemoetkoming in de scholingskosten worden verstrekt. Deze tegemoetkoming kan oplopen tot 40% van de scholingskosten.


Laat het geld niet liggen!

De subsidie uit het sectorplan op opleidingen vervalt per 31-12-2016. Maak daarom uw opleidingsplan vandaag nog concreet.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de voorwaarden en uitvoerders? De brochure en aanvraagformulieren vindt u op deze website.

Naar het overzicht

Het A&O Fonds Grafimediabranche 

heeft een brede doelstelling voor de aangesloten leden. De doelstelling bestaat uit:

• het verrichten van activiteiten op het gebied van onderwijs en ontwikkeling voor (potentiële) werknemers inde grafische sector

• het verrichten van activiteiten op het gebied van de arbeidsmarkt in de grafische sector waaronder begrepen het stimuleren van het aanbod van werknemers in de grafische sector.

• het mede-financieren van nationale en internationale subsidiabele activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt bevorderende activiteiten