ga jij het maken in de grafimedia. Zoek een baan op Logo indruk
zoeken

Subsidiegids 2020 beschikbaar

2020 is hét jaar om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid en scholing.
Dit jaar zijn er meer subsidies beschikbaar dan ooit om te investeren in de ontwikkeling van jouw bedrijf, medewerkers of teams.   

In de nieuwe subsidiegids van het A&O Fonds Grafimediafonds vind je een overzicht van de subsidieregelingen die het aantrekkelijk maken te investeren in nieuwe en huidige medewerkers. Dit jaar maken de Europese subsidies uit het project ‘Create your future’ het extra interessant. Ben je lid van KVGO of ZSO en bijdragend aan het A&O Fonds of Z&S-O&A fonds, dan kun je daarmee tot wel 75% van je investering gericht op duurzame inzetbaarheid en toekomstgerichte scholing terugkrijgen. Zo zorgen we samen voor minder uitval en helpen we medewerkers mee te bewegen met nieuwe ontwikkelingen in techniek en veranderende vragen uit de markt. 

Nieuw is de subsidie voor studiebegeleidingstaken en het inwerken op de machines van nieuwe collega’s door praktijkopleiders.

Met de stimuleringsregeling BBL voor instroom van jongeren en subsidie op printmedia opleidingen kunnen bedrijven die bijdragen aan het A&O Fonds ook dit jaar weer rekenen op ondersteuning van het fonds.

Naar het overzicht

Het A&O Fonds Grafimediabranche 

heeft een brede doelstelling voor de aangesloten leden. De doelstelling bestaat uit:

• het verrichten van activiteiten op het gebied van onderwijs en ontwikkeling voor (potentiële) werknemers inde grafische sector

• het verrichten van activiteiten op het gebied van de arbeidsmarkt in de grafische sector waaronder begrepen het stimuleren van het aanbod van werknemers in de grafische sector.

• het mede-financieren van nationale en internationale subsidiabele activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt bevorderende activiteiten