zoeken

Subsidiespeeddates op Sign & Print Festival

Grafimedia- en signbedrijven kunnen tijdens het Sign & Print Festival op 11 en 12 maart in Gorinchem gratis advies krijgen over het aanvragen van subsidies op het gebied van duurzame inzetbaarheid en toekomstgerichte scholing.

Tijdens korte speeddates horen ze alle ins en outs over de nieuwe Europese subsidieregeling voor de grafimediabranche. Tot en met 25 juni 2021 is er ruim 1 miljoen euro beschikbaar voor grafimedia- en signbedrijven om te investeren in de toekomstbestendigheid van hun medewerkers en bedrijf.

Create your future

De subsidies zijn beschikbaar onder de naam ‘Create Your Future’. Bedrijven kunnen twee soorten subsidies aanvragen. Met een programma gericht op duurzame inzetbaarheid kunnen werkgevers investeren in bijvoorbeeld de leercultuur in hun bedrijf of het verbeteren van de fitheid en vitaliteit van medewerkers.

Tot 75% subsidie

Daarnaast is er een programma gericht op toekomstgerichte scholing. Met dit programma kunnen bedrijven voordelig investeren in opleidingen, trainingen of cursussen die medewerkers helpen om mee te bewegen met nieuwe ontwikkelingen in techniek en veranderende vragen uit de markt. De subsidie kan oplopen tot wel 75% van de investering.

Jaar van de scholing

De subsidiespeeddates worden verzorgd door het A&O Fonds Grafimediabranche. “2020 is hét jaar om aan de slag te gaan met instroom van jongeren, scholing van bestaande medewerkers en duurzame inzetbaarheid. Er zijn dit jaar namelijk meer en hogere subsidies dan ooit beschikbaar om te investeren in de ontwikkeling van je bedrijf en medewerkers”, vertelt Richard Leloux, directeur van het A&O Fonds Grafimediabranche.

Over het A&O Fonds Grafimediabranche

Het A&O Fonds Grafimediabranche stimuleert instroom, doorstroom, matchmaking en scholing van medewerkers in de grafimediabranche. Ook voert het in opdracht van sociale partners onderzoek uit naar trends en ontwikkelingen in de branche en is het betrokken bij innovatieprojecten voor de sector. Dat doet het onder meer door het verstrekken en verdelen van nationale en internationale subsidies.

Over het Sign & Print Festival

De adviseurs van het A&O Fonds zijn te vinden in het Netwerk Café op het Sign & Print Festival. Daar zijn ook andere kennispartners voor de grafimedia- en signbranche te vinden. Het Sign & Print Festival vindt plaats op 11 en 12 maart 2020 in Evenementenhal Gorinchem, direct aan de A15. De toegang is gratis als je je vooraf registreert met de code 10003. Voor meer informatie: www.signprintexpo.nl.

Naar het overzicht

Het A&O Fonds Grafimediabranche 

heeft een brede doelstelling voor de aangesloten leden. De doelstelling bestaat uit:

• het verrichten van activiteiten op het gebied van onderwijs en ontwikkeling voor (potentiële) werknemers inde grafische sector

• het verrichten van activiteiten op het gebied van de arbeidsmarkt in de grafische sector waaronder begrepen het stimuleren van het aanbod van werknemers in de grafische sector.

• het mede-financieren van nationale en internationale subsidiabele activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt bevorderende activiteiten