zoeken

Lijnco verlaagt fysieke belasting van medewerkers met een preventietraject

Tillen, repeterende handelingen of een verkeerde werkhouding. Het werk in de grafimediasector kan fysiek belastend zijn. Daarom zetten steeds meer bedrijven in op duurzame inzetbaarheid. Lijnco in Groningen ging aan de slag met ‘Fit en Gezond op de werkplek’. Een preventief traject van GOC in samenwerking met Buro voor Fysieke Arbeid. Stel, je bent aan het verhuizen. Een zware kast of bank til je niet zomaar op. Grote kans dat je nadenkt over hoe je dat doet. Doo

Lees meer »

Grafimediabranche stimuleert met nieuwe subsidieregeling vitaal en gezonder werken!

Drukkerijen en andere grafimediabedrijven, lid van KVGO en verzekerd bij Zilveren Kruis, kunnen gebruikmaken van een nieuwe subsidieregeling om ziekteverzuim terug te dringen en de vitaliteit te verbeteren. Het gaat om een unieke brancheregeling die mogelijk wordt gemaakt door Zilveren Kruis Grafimediabedrijven die collectief verzekerd zijn bij Zilveren Kruis en lid zijn van het KVGO kunnen tot 7.500 euro subsidie krijgen voor een duurzaam inzetbaarheidstraject.

Lees meer »

C3 werkt! brengt vraag en aanbod samen op nieuwe website

Een nieuwe medewerker of juist een nieuwe baan vinden in de grafimediasector, kartonnage- en verpakkingsindustrie en zeefdruk- en signbranche? Het is voortaan nog makkelijker met de vernieuwde website van C3 werkt! C3 werkt! is het mobiliteits- en loopbaancentrum voor deze branches. Via de vernieuwde website kunnen werkgevers en werknemers van onder andere drukkerijen, verpakkingsbedrijven, uitgevers en kartonnagebedrijven makkelijk en gratis een vacature of kandidatenprofiel aanmaken.

Lees meer »

Vitaliteitstraject geeft Drukkerij Roelofs nieuwe energie

Hoe ouder je wordt, hoe langzamer je herstelt. Dat geldt voor een laat feestje of een flinke sportieve inspanning, maar ook voor je herstel na een gedraaide dienst. Drukkerij Roelofs ging samen met GOC en subsidie van Zilveren Kruis aan de slag met vitaliteit. Wat zij ontdekten? Met kleine aanpassingen maak je het werk makkelijker én beter vol te houden. Het gaat goed met Drukkerij Roelofs in Enschede.

Lees meer »

Succesvolle start van een vitaliteitsprogramma

Hoe houd je je medewerkers vitaal en gezond? Vooral bij ploegendiensten. De workshops voeding en slaap geven de medewerkers inzicht en veel tips waarmee ze zelf keuzes kunnen maken, passend bij hun eigen situatie. Een dergelijk traject aanbieden aan je medewerkers? Maak nog dit jaar gebruik van het vitaliteitsprogramma, onderdeel van het grafimedia subsidieproject Create your future. Via deze link zie je hoe Senefelder Misset de workshops heeft geïntroduceerd bij de medewerkers.

Lees meer »

Het A&O Fonds Grafimediabranche 

heeft een brede doelstelling voor de aangesloten leden. De doelstelling bestaat uit:

• het verrichten van activiteiten op het gebied van onderwijs voor werknemers en potentiële werknemers in de grafische sector.

• het verrichten van activiteiten op het gebied van de arbeidsmarkt in de grafische sector waaronder begrepen het stimuleren van het aanbod van werknemers in de grafische sector.

• het mede-financieren van nationale en internationale subsidiabele activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt bevorderende activiteiten.