zoeken

Met Video Ads de strijd aan om talent voor de grafimediabranche

Een online platform en een bijbehorende social media campagne met korte filmpjes moet jongeren gaan enthousiasmeren om aan de slag te gaan in de grafimediabranche. Het compleet vernieuwde Indruk.nu werd afgelopen week gelanceerd. Op de website ontdekken jongeren wat er komt kijken bij het maken van bijvoorbeeld een frisdrankblikje, een pak hagelslag en een magazine. Hoe je dat mooie vak leert?

Lees meer »

1,2 miljoen euro nieuwe subsidie voor grafische bedrijven

Werkgevers in de grafimediabranche kunnen in 2024 en 2025 met subsidie investeren in onder meer het tegengaan van ziekteverzuim. Het A&O Fonds Grafimediabranche haalde hiervoor onlangs een nieuwe subsidie binnen van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In totaal is er de komende twee jaar ruim 1,2 miljoen euro te verdelen. Een deel van dat geld is bestemd voor duurzame inzetbaarheid.

Lees meer »

Hoe veerkrachtig zijn jouw medewerkers?

Van 25 tot en met 29 september is het de Nationale Vitaliteitsweek met als thema veerkracht. Ook in onze grafische sector zien we dat medewerkers last hebben van mentale problemen en vermoeidheid als gevolg van o.a. persoonlijke issues, hoge werkdruk of het werken in de nacht. Aandacht geven aan vitaliteit en het versterken van veerkracht levert wat op want gezonde medewerkers zijn 18% productiever en verzuimen 27% minder. We bieden een breed aanbod om je medewerkers hierbij te ondersteunen!

Lees meer »

Subsidie praktijkleren aanvragen

Overweeg je iemand een werkleerplaats aan te bieden of volgt een medewerker al een mbo opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl)? Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is tussen nu en 15 september 2023 17.00 uur een eenmalige subsidie voor tegemoetkoming in de begeleidingskosten aan te vragen. De hoogte van de subsidie hangt af van het aantal weken waarin de student begeleid is in een studiejaar.

Lees meer »

Aan de slag met vitaliteit en duurzame inzetbaarheid

De inzetbaarheid van medewerkers bepaalt voor een groot deel hoe een organisatie presteert en voorbereid is op de toekomst. Duurzaam inzetbare medewerkers zijn gezond en energiek, voelen zich betrokken bij de organisatie en zijn gemotiveerd aan het werk. Wil je ook een goed werkgever zijn? Create your future biedt mogelijkheden voor organisaties, leidinggevenden en medewerkers.

Lees meer »

Het A&O Fonds Grafimediabranche 

heeft een brede doelstelling voor de aangesloten leden. De doelstelling bestaat uit:

• het verrichten van activiteiten op het gebied van onderwijs en ontwikkeling voor (potentiële) werknemers inde grafische sector

• het verrichten van activiteiten op het gebied van de arbeidsmarkt in de grafische sector waaronder begrepen het stimuleren van het aanbod van werknemers in de grafische sector.

• het mede-financieren van nationale en internationale subsidiabele activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt bevorderende activiteiten