zoeken

Versterk samen de unieke waarden van je bedrijf

Vraag jij je wel eens hoofdschuddend af wat de toekomst voor jouw bedrijf in petto heeft? Of durf je te vertrouwen op de waarden in jouw bedrijf en daarmee op een positieve stap richting de toekomst? Laatst was onze adviseur in gesprek met een ondernemer over zijn plannen voor de toekomst. En over alle veranderingen door de pandemie en hoe deze onzekerheid heeft geleid tot zorgen. Zijn grootste wens was om weer positief en met energie vooruit te kijken.

Lees meer »

Economische rapportage Grafimediabranche 2019 en 2020

De nieuwe economische rapportage over de ontwikkelingen binnen de grafimediabranche geeft voor het eerst een compleet beeld van de gevolgen van de coronacrisis voor grafische bedrijven. De maandelijkse omzetcijfers, het aantal faillissementen en de werkloosheid van januari t/m december 2020 zijn daarvoor in kaart gebracht. Uit de cijfers blijkt dat de branche al matig aan het jaar 2020 begon, maar vervolgens te maken kreeg met dramatische gevolgen van de lockdown in de horeca, evenementenbran...

Lees meer »

Subsidiegids 2021 met subsidies van het A&O en Europees Fonds

Vooruit blijven kijken en kansen creëren. Benut juist nu de A&O Fonds Grafimediabranche - en Europese subsidies Ontdek in de nieuwe subsidiegids welke grafimedia opleidingen, programma’s voor vitaliteit, loopbaan of leiderschap aansluiten bij jouw organisatie. Met advies, begeleiding, scholing én subsidie helpen we grafimediabedrijven toekomstproof en medewerkers langer, beter en gezonder inzetbaar te houden. Heb

Lees meer »

Grafimedia in cijfers 2020 beschikbaar

Drukkerijen, verpakkingsfabrikanten en andere bedrijven in de grafimediabranche zagen in het voorjaar van 2020 hun omzet fors teruglopen door de coronacrisis. In de daarop volgende maanden is voorzichtig herstel zichtbaar. Dat blijkt uit de nieuwe editie van Grafimedia in cijfers, een publicatie die in opdracht van het A&O Fonds Grafimediabranche door GOC is ontwikkeld. Daarin zijn voor het eerst de effecten van de coronacrisis op de sector in kaart gebracht.

Lees meer »

Webinar duurzame inzetbaarheid in de grafimedia

Vinden jouw medewerkers het werken in ploegendiensten zwaar of hebben ze moeite om goed te slapen na een nachtdienst? Zou je graag willen dat personeel meer initiatief neemt als het gaat om hun eigen ontwikkeling? Of wil jij met andere leidinggevenden groeien in persoonlijk leiderschap en coachend leidinggeven? Zomaar wat vraagstukken die aan bod kunnen komen in een maatwerktraject duurzame inzetbaarheid.

Lees meer »

Het A&O Fonds Grafimediabranche 

heeft een brede doelstelling voor de aangesloten leden. De doelstelling bestaat uit:

• het verrichten van activiteiten op het gebied van onderwijs voor werknemers en potentiële werknemers in de grafische sector.

• het verrichten van activiteiten op het gebied van de arbeidsmarkt in de grafische sector waaronder begrepen het stimuleren van het aanbod van werknemers in de grafische sector.

• het mede-financieren van nationale en internationale subsidiabele activiteiten op het gebied van arbeidsmarkt bevorderende activiteiten.